Bedankt voor je bericht. We bekijken je vraag en nemen spoedig contact met je op.

Bedankt voor je sollicitatie. We bekijken je aanvraag en CV en nemen spoedig contact met je op.

Menu

De Vlaamse Basketballiga (VBL)

De totale projectaanpak

De klant en zijn vraag.

De Vlaamse Basketballiga (VBL) is de motor van de basketbalsport in Vlaanderen. De vereniging promoot de sport en organiseert de basketbalactiviteiten voor alle leeftijden en niveaus. Om clubs en leden optimaal te ondersteunen, zoekt VBL een toepassing die de gebruiker beter en sneller informatie verschaft.

Een mobiele applicatie is opportuun. VBL zoekt een specialist die een totaalaanpak kan bieden en dat binnen een beperkt budget.

Het doel en de gebruiker van de applicatie.

Opdat niet alleen leden van VBL, maar ook andere basketballiefhebbers toegang zouden krijgen tot informatie omtrent de basketbalsport, is de applicatie openbaar en verkrijgbaar in de App store en Google Play. Dit impliceert dat de mobiele applicatie zowel op iOS als Android functioneert. Spelers en hun entourage kunnen kalenders, rangschikkingen, uitslagen, favoriete teams en praktische informatie raadplegen en dat met een persoonlijk account.

Case image 1

Onze aanpak.

Omdat VBL zelf geen technisch team in huis heeft om een mobiele applicatie te ontwikkelen, schakelt de liga onze software factory in om dit voor haar te doen. Van analyse, design en development tot testing en nazorg: ons team doorloopt heel het traject. Omdat 3factr focust op front-end development, werken we voor het back-end luik samen met het digital angency Wijs en het Nederlandse bedrijf Wisseq.

Onze interne projectmanager begeleidt heel het traject. Om de klant inzicht te verschaffen in het project, stellen we een retroplanning op. Daarnaast werkt het team agile volgens Kanban, een werkmethode die het beste aanleunt bij de workflow van VBL.

Door de concrete vraag van VBL, zijn het concept en de strategie snel duidelijk. Ons in-house team start meteen met de functionele analyse. De analist lijst de functionaliteiten op: een gebruiker moet kunnen inloggen, kalenders raadplegen, wedstrijden consulteren en geïnformeerd worden over praktische zaken zoals het adres van een sporthal. De architect gebruikt deze analyse om een solide architectuur uit te bouwen. Hierop werkt het designteam wireframes en mock-ups uit. Een gebruiksvriendelijke interface die intuïtief aanvoelt is een must. Wanneer VBL het design goedkeurt, ontfermt een team van Xamarin Certified developers zich over de ontwikkeling. Vooraleer we het project uitrollen, is de app zorgvuldig getest. Enkel zo bewaren we kwaliteit.

Sinds januari 2017 is de applicatie verkrijgbaar in de App Store en Google Play.

Case image 2

Waarom 3factr?

VBL komt bij 3factr terecht via een voorgaande referentie, nl. basketbalclub Oxaco BBC. Omdat cross-platform applicatieontwikkeling met Xamarin snel en dus kostenefficiënt is, kiest VBL voor 3factr. Met een beperkt budget weet 3factr op een korte termijn apps op te leveren zonder kwaliteitsverlies en dat voor zowel iOS als Android.